Orzechowe kokoski w czekoladzie

4.5 (197 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Nikt im się nie oprze.

Składniki:

  • Ciasto:
    ● 10 dag masła
    ● 2 jajka
    ● 50 dag mąki
    ● 40 dag cukru pudru
    ● 4 łyżki miodu
    ● 1 szkl. mleka
    ● 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Polewa:
    ● 1/4 szkl. mleka
    ● kostka margaryny
    ● 1 szkl. cukru
    ● 3 łyżki kakao
    Do dekoracji:
    ● 10 dag wiórków kokosowych
    ● 10 dag posiekanych orzechów włoskich i kilkanaście połówek
Wystaw ocenę:

4.5 (197 ocen)

Zobacz również:

Desery Polewa

Orzechowe kokoski w czekoladzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto: masło ucieramy z cukrem, jajkami i miodem. Następnie na przemian dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia
    i mleko. Wylewamy na blachę (25x37 cm). Pieczemy 45 minut w temp. 180 °C. Studzimy. Kroimy w kwadraty.
  • 2. Polewa: margarynę roztapiamy, mieszamy z pozostałymi składnikami. Chwilę gotujemy. Studzimy.
  • 3. Kawałki ciasta obtaczamy w polewie, a następnie w wiórkach wymieszanych z posiekanymi orzechami. Dekorujemy kawałkami orzechów.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy Kasza Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2012

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować