Omlet biszkoptowy z kiełbasą i szczypiorkiem

0 (0 ocen)

  • 15 min

Pożywny, smaczny omlet na śniadanie lub kolację :) Wystarczy kwadrans.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 jajka
    Kilka plasterków ulubionej kiełbasy
    Szczypiorek
    2 łyżki mąki
    Sól
    Pieprz
    Olej do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Jajko Przystawki

Omlet biszkoptowy z kiełbasą i szczypiorkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wybić jajka ze skorupek, osobno białka, osobno żółtka. Białka ubić ze szczyptą soli. Następnie, cały czas miksując dodać żółtka i mąkę. Szczypiorek ( według uznania) drobno posiekać i dodać do masy jajecznej, wymieszać.
  • 2. Na patelnie wlać odrobinę oleju, i na rozgrzanym tłuszczu wylać masę jajeczną na patelnię. Następnie ułożyć plasterki kiełbasy, tak aby się zatopiły. Po paru minutach przewrócić omleta na drugą stronę.

Porady

Podawać najlepiej z sosem czosnkowym. Porcja na 1 osobę. Należy uważać aby omlet nie przypalił się za bardzo. I trzeba wykazać się sprytem aby przewrócić go na drugą stronę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Szczypiorek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować