OGÓRKI PO CHIŃSKU w słoiczkach .

4.29 (209 ocen)

  • 60 min

To świetna przekąska na wszelkie imprezy dla dorosłych,Andrzejki ,Sylwestra,święta.Przepis jest dziecinnie prosty,ale cały proces trwa ok.doby.Co ciekawe ,zawsze się udaje!!!

  • 60 min

Składniki:

  • 2 KG MAŁYCH I ŚREDNICH OGÓRKÓW GRUNTOWYCH
    2 GŁÓWKI CZOSNKU
    1 MAŁA ŁYŻECZKA CHILI
    4 ŁYŻKI SOLI
    ZALEWA:1,5 SZKLANKI OCTU,6 ŁYŻEK OLEJU,3 SZKLANKI CUKRU.
Wystaw ocenę:

4.29 (209 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki po chińsku w słoiczkach . - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Zagotować zalewę i ostudzić.
    2.Umyte ogórki pokrojone w plasterki 1-1,5 centymetrowe,posolić i odstawić na 6 godzin.Odlać wodę i dodać posiekany czosnek i chili.
    3.Zalać ogórki zalewą.Odstawić na 12 godzin.
    4.Włożyć do słoików po dżemie(ok.8szt.)zamknąć ,nie gotować .Gotowe .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować