Ogórki i cukinia w zalewie musztardowej

0 (0 ocen)

  • 40 min

Chrupiąca przekąska, zakąska lub uzupełnienie obiadu.

  • 40 min

Składniki:

  • 2kg ogórków lub cukinii
    Zalewa:
    5 szkl wody
    1 szkl. octu 10%
    1,5 szkl. cukru
    2,5 płaskich łyżek soli
    5 łyżek musztardy
    listek laurowy, ziele angielskie
    2 cebule
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki i cukinia w zalewie musztardowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Zalewę zagotowujemy. Cebulę kroimy w krążki. Ogórki obieramy i kroimy w słupki. Młodą cukinię kroimy w pół talarki. Warzywa układamy w słoikach. Zalewamy i pasteryzujemy 15 minut.

Porady

Aby łatwiej ułożyć warzywa w słoikach zasypujemy je łyżeczką soli. po 15 minutach wodę zlewamy i ściśle układamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować