Ocet jabłkowy z borówką i rozmarynem

5 (3 ocen)

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Ta mieszanka to istna bomba witaminowa, która wspomaga pamięć, wspiera regenerację neuronów, a do tego genialnie smakuje nie tylko w sałatkach, marynatach - świetnie wzbogaca smak zup czy past kanapkowych

  • 5 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklana butelka 750 ml

    2 szklanki domowego octu jabłkowego lub ze sprawdzonego źródła ( żywego octu jabłkowego)
    1-2 gałązki rozmarynu
    1 szklanka borówki
    2 łyżki cukru trzcinowego
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Dressing Dodatki

Ocet jabłkowy z borówką i rozmarynem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ocet jabłkowy z borówką i rozmarynem 1. Borówki i gałązkę rozmarynu płucze w zimnej wodzie
  • Ocet jabłkowy z borówką i rozmarynem 2. Do butelki w sypuje cukier, borówki. Wkładam rozmaryn i zlewam ocet jabłkowy razem z matką octową. odstawiam na 2-3 tygodnie
  • 3. Po około 3 tygodniach można zlewać ocet o pięknej rubinowej barwie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować