Ocet jabłkowy

  • wyświetlono: 1185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 11 |
  • polecenia: 6

Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni....i bardzo zdrowy.

ewaeu
  • 1 porcje
  • 20min

Składniki

skórki z jabłek (dowolna ilość )
cukier
woda

Sposób przygotowania przepisu:

Ocet jabłkowy

  • 1. Skórki z jabłek umieścić w słoiku do 3/4 wysokości. Zalać posłodzona wodą .
    Łyżka cukru na szklankę wody. Przykryć gazą , umocować gumką. Pozostawić w ciepłym, ciemnym miejscu na 2 tygodnie. Następnie przecedzić przez gazę i powlewać do ciemnych butelek. Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudomowy ocet jabłkowyprzetwory_z_ fiskars

Komentarze

Podobne przepisy

ocet jabłkowy

Dodane przez: lucyna19

Ocet jabłkowy

Doskonały dodatek do róznych dań,...

Papryka w zalewie

Dodane przez: Anitka0804

Papryka w zalewie - w occie jabłkowym

Chrupiąca pyszna słodka papryka...

Grzyby w marynacie z octu jabłkowego

Dodane przez: rena123

Grzyby w marynacie z octu jabłkowego

Samodzielnie przygotowane grzyby...

image-089nex7

Dodane przez: Czarek

Portugalskie gruszki Rocha w occie jabłkowym

Bardzo twarde, smaczne gruszki,...

Śliwki w occie

Dodane przez: rena123

Szybkie śliwki w occie

Sezon na śliwki w pełni. Warto...

ocet różany

Dodane przez: dusiowa

Ocet różany

Ocet różany niezwykle pięknie pachnie...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE

Drogi użytkowniku, wprowadziliśmy aktualizację w regulaminie, który zacznie obowiązywać od 18.12.2019. Zaktualizowany regulamin znajdziesz tutaj.