Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę)

1.5 (2 ocen)

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę) idealna do ciast, deserów i kanapek.

  • 3 godz.
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kg śliwek węgierek,
    1 kg cukru,
    100 g kakao,
    100 g deserowej czekolady.
Wystaw ocenę:

1.5 (2 ocen)

Zobacz również:

Desery Przetwory

Nutella śliwkowa czekośliwka (do słoików na zimę) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ze śliwek pozbywamy się pestek. Do garnka z grubszym dnem wrzucamy śliwki i wsypujemy cukier. Gotujemy około 3-4 godzin na małym ogniu bez przykrycia.

    Następnie dodajemy czekoladę i kakao, ponownie gotujemy około 1 godzinę.



    Przekładamy gorące (wrzące) powidła do wyparzonych słoików, zakręcamy i stawiamy do góry dnem do całkowitego wystudzenia.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy dodać mleczną lub gorzką czekoladę.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nutella Śliwki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować