Nieziemsko chrupiące piankowe kokosanki z mlekiem kokosowym

4.5 (154 ocen)

  • 30 min

PIANKOWE KOKOSANKI-SMACZNE I CRUPIACE, IDEALNE JAKO PRZEKĄSKA NA SŁODKO.SZYBKIE I ŁATWE.

  • 30 min

Składniki:

  • 3 białka,
    4-5 łyżek mleka kokosowego,
    ok. 300g wiórek kokosowych,
    1 łyżka mąki ziemniaczanej,
    pół szklanki cukru
    ok. 50g miękkiego masła
Wystaw ocenę:

4.5 (154 ocen)

Zobacz również:

Desery

Nieziemsko chrupiące piankowe kokosanki z mlekiem kokosowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło nalezy rozpuścić z cukrem w rondelku. Wlać mleko kokosowe i wrzucić wiórki. Zamieszać i zdjąć z ognia.
    Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Pod koniec dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Do białek dodać masę kokosową i połączyć całość.
    Wykładać duże okrągle porcje łyżką na papierze do pieczenia. ciasteczka;)
    Piec na środkowej półce piekarnika ok. 15 min az sie zarumienia:)-idealne jako przekaska , dla dzieci a takze do kawki:)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować