Nietypowa mizeria

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Mizeria zupełnie nietypowa. Oprócz świeżych ogórków i cebulki, sałatka zawiera jeszcze w swym składzie korniszony i jabłko. Dodatkowo - dla smaku i aromatu – miętę, prażone ziarna słonecznika oraz charakterne przyprawy. Smacznie polecam!

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 większy ogórek szklarniowy (250 g)
    250 g korniszonów – ogórków konserwowych
    2 większe jabłka (łącznie 250 g)
    1 średnia biała cebula (100 g)
    2 łyżki posiekanej mięty
    2 łyżki prażonych ziaren słonecznika łuskanego
    2 łyżki majonezu
    1 łyżka soku z cytryny
    1 łyżeczka pieprzu ziołowego
    ½ łyżeczki mielonego imbiru
    ½ łyżeczki mielonej kurkumy
    sól do smaku
    kolorowy pieprz mielony do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Nietypowa mizeria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nietypowa mizeria 1. Świeżego ogórka pokroić w ćwierćplastry, korniszony – w plastry lub półplastry, pozbawione gniazd nasiennych jabłka – w kostkę. Rozdrobnione składniki przełożyć do miski. Dodać obraną i posiekaną cebulę, miętę, wsypać pieprz ziołowy, imbir i kurkumę, wlać sok z cytryny. Składniki wymieszać.
  • Nietypowa mizeria 2. Dołożyć ziarna słonecznika i majonez – ponownie wymieszać. Sałatkę doprawić do smaku solą i kolorowym pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować