ok 0,7 kg szynki wieprzowej
30 dag boczku surowego wędzonego
20 dag pieczarek
1 czerwona cebula
2 ząbki czosnku
3 ogórki kiszone
1/2 pęczka pietruszki zielonej
2 łyżki musztardy
100 ml śmietany
1 łyżeczka oliwy
sól
pieprz cayenne
szczypta imbiru
suszony tymianek i rozmaryn
Sposób przygotowania przepisu:
Niecodzienny gulasz
1.
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Boczek również pokroić w kostkę. W garnku podgrzać oliwę podsmażyć mięso wraz z boczkiem. Cebulę i czosnek obrać. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek posiekać dodać do mięsa, podsmażyć.
2.
Pieczarki oczyścić, pokroić w plastry, dodać do mięsa. Gdy pieczarki zmiękną dodać musztardę, chwilkę podsmażyć. Wszystko zalać gorącą wodą tak aby przykryła mięso, dodać przyprawy oprócz soli.
3.
Gdy mięso będzie miękkie wlać śmietanę. Ogórki kiszone pokroić w kostkę dodać do gulaszu. Gotować do zredukowania się sosu. Pietruszkę zieloną posiekać, dodać do sosu, wymieszać.
4.
Danie solę na samym końcu gdyż boczek i ogórki są dość słone. Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze