Gulasz pieczarkowy

  • wyświetlono: 185 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Kto ma ochotę na pyszny gulasz w sosie z pieczarkami, do tego kopytka lub kluski śląskie, surówka. Pyszny Obiadek.

Beata-O
  • 6 porcje
  • 50min
  • Łatwy

Składniki

• 1 szynka wieprzowa
• ½ kg pieczarek
• Sól
• Olej do smażenia
• Przyprawa Gulasz
• Cebula
• Papryk ostra
• Koncentrat pomidorowy 200 ml
• Mała śmietana 36%
• 3 łyżeczki maki pszennej

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Gulasz pieczarkowy

  • mięso1. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i prużymy na rozgrzanym oleju.
    Do cebuli dodajemy pokrojone mięso w kostkę,doprawiamy przyprawą.
  • grzyby2. Na drugiej patelni najlepiej typu WOK, prużymy pokrojone pieczarki, doprawiamy pieprzem oraz solą.
  • mięso3. Grzyby łączymy z mięsem.
  • sos4. Do naczynia wlewamy koncentrat pomidorowy i mieszamy z mąką oraz śmietaną.
    Hartując wlewamy do sosu, który powstała z prużenia mięsa.
  • gulasz5. Gulasz gotowy.
    Smacznego.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiszynkamięso wieprzowegulasz
 

Komentarze

Podobne przepisy

gulasz

Dodane przez: VioletoweKucharzenie

Gulasz

Soczyste mięsko w pikantnym sosie.

Dodane przez: PolskaGotuje

Gulasz

Ten gulasz to moja kombinacja,...

Dodane przez: Katarzyna Janeczko

Gulasz wieprzowy po węgiersku

Gulasz wieprzowy - doskonały do...

Gulasz

Dodane przez: joanna30

Gulasz

Prosty i smaczny. Najlepiej smakuje...

Gulasz węgierski

Dodane przez: bogusia82

Gulasz węgierski

Tak przyrządzony gulasz bardzo...

Gulasz

Dodane przez: anka1988

Gulasz

Ja podaję go wraz z ziemniakami...