Nalewka z czernic - jeżyn

4.51 (164 ocen)

Nalewka z czernic ma wiele właściwości zdrowotnych. Działa m.in. przeciwzapalnie, napotnie, wzmacnia mięsień sercowy

Składniki:

  • 1 litr dojrzałych, słodkich czernic
    ok 0,5 kg cukru ( można mniej wg uznania)
    0,5 l wódki
Wystaw ocenę:

4.51 (164 ocen)

Zobacz również:

Alkohole Nalewki

Nalewka z czernic - jeżyn - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nalewka z czernic, Nalewka z jeżyn 1. Owoce umyć, przełożyć do słoja i zasypać cukrem. Odstawić na ok 3-4 dni.
  • Nalewka z czernic, Nalewka z jeżyn 2. Owoce zalać alkoholem, wymieszać i odstawić na miesiąc. Po tym czasie nalewkę zlać do butelek i odstawić na pół roku. Po tym czasie jest gotowa do degustowania.

Porady

Smak nalewki możesz wzbogacić miodem, wanilią lub goździkami.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nalewka Owoce Jeżyny

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować