Nalewka miętowa z cukierków i mięty

5 (144 ocen)

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tak przygotowany trunek zawsze umili spotkania w gronie kobiet lecz nie tylko. Miętówka ma piękny kolor, znakomity smak, jest aromatyczna i na jednym kieliszeczku nie poprzestaniemy:) Wykonanie to tylko dwa dni, a więc do świąt spokojnie każdy zdąży zrobić.

  • 20 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 ml. spirytusu
    250 ml. wody mineralnej niegazowanej
    200 g. cukierków miętowych-karmelki twarde
    2-3 gałązki mięty
Wystaw ocenę:

5 (144 ocen)

Zobacz również:

Cukierki Alkohole Nalewki

Nalewka miętowa z cukierków i mięty - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Nalewka miętowa z cukierków i mięty 1. W słoiku umieszczam cukierki miętowe, gałązki porwanej mięty , zalewam spirytusem , wodą, zakręcam , odstawiam na dwa dni w zacienione miejsce. W między czasie potrząsam słoikiem . Trunek odcedzam , nalewam do butelki.

Porady

Miętówkę można podać od razu, lecz dla wspanialszego smaku odstawiam ją na kilka dni.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Mięta Nalewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować