Naleśnikowa choinka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.ZACZYNAMY OD BEZY: BIAŁKA UBIJAMY Z SZCZYPTA SOLI NA SZTYWNA PIANĘ MIKSEREM. DODAJEMY ŁYŻKA PO ŁYŻCE CUKIER CAŁY CZAS MIKSUJĄC NA WOLNYCH OBROTACH. NA SAM KONIEC DODAJEMY MĄKĘ ZIEMNIACZANĄ I MIKSUJEMY NA JEDNOLITĄ MASĘ.
ROZGRZEWAMY PIEKARNIK DO 120 STOPNI I NA PAPIERZE DO PIECZENIA WYKŁADAMY BEZĘ NA CIENKI ( OKOŁO 1 CM ) PLACEK I PIECZEMY PRZEZ OKOŁO 25 - 30 MINUT.
W CZASIE GDY BEZA JEST W PIEKARNIKU ZACZYNAMY PRZYGOTOWYWAĆ NALEŚNIKI.
ZAPARZAMY MOCNY WYWAR Z HERBATY MALINOWEJ OD SANTE W 100 ML WRZĄTKU I STUDZIMY.
RESZTĘ SKŁADNIKÓW MIESZAMY ZE SOBA NA GŁADKĄ I JEDNOLITĄ MASĘ.
NASTĘPNIE DODAJEMY OSTUDZONĄ HERBATĘ I JESZCZE RAZ WSZYSTKO MIESZAMY.
MOŻEMY JUŻ SMAŻYĆ NALEŚNIKI NA DOBRZE ROZGRZANEJ PATELNI.
2.SMAŻCIE RÓŻNE WIELKOŚCI OD NAJWIĘKSZEGO DO NAJMNIEJSZEGO JEŻELI CHCECIE ZROBIĆ CHOINKĘ, A JEŚLI MACIE INNY POMYSŁ TO SUPER ( ZACHĘCAM WTEDY DO PODZIELENIA SIĘ Z NIM NA MOIM FAN PAGE NA FACEBOOK'U ).
MAJĄC JUŻ NALEŚNIKI I GOTOWĄ BEZĘ, KTÓRĄ KROIMY W PASECZKI MOŻEMY PRZYSTĄPIĆ DO PROJEKTOWANIA NASZEJ CHOINKI ;)
NA KONIEC POSYPUJEMY CUKREM PUDREM I STARTĄ KORĄ CYNAMONU OD "KAMIS" OCZYWIŚCIE.
Komentarze