Naleśniki ze szpinakiem i sosem chrzanowym

5 (200 ocen)

Bardzo smaczne i bardzo łatwe.

Składniki:

  • ok 10 naleśników

    Farsz:
    25 dag sera białego
    1/2 opakowania mrożonego szpinaku
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki masła

    Sos:
    3-4 łyżki gęstej śmietany
    1 łyżka majonezu
    1-2 łyżki chrzanu ze słoiczka
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki ze szpinakiem i sosem chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Farsz: Szpinak dusić na maśle do całkowitego rozmrożenia. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę, chwilę przesmażyć. Ostudzić i dodać ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 2. Sos: Śmietanę wymieszać z majonezem i chrzanem, w razie konieczności doprawić do smaku.
  • 3. Farsz nakładać na naleśniki i zwijać w rulony. Podawać polane sosem chrzanowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Ser biały Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować