Naleśniki z masą jabłkową

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Są pyszne i sycące.

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • CIASTO NALEśNIKOWE::
    - mleko: 0.5 mililitra
    - mąka pszenna: 20 dekagramów
    - jaja kurze: 2 sztuki
    - olej: 1 łyżka
    - cukier waniliowy: 0.5 opakowania
    NADZIENIE::
    - jabłka: 1 kilogram
    - cukier: 2 łyżki
    - cynamon mielony: 1 łyżeczka
    DODATKI::
    - czekolada tabliczka: 1 sztuka
    - mleko: 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z masą jabłkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka obrać ,pokroić w kostkę do garnka, podlać 2 łyżkami wody dodać cukier i próżyć mieszając .
  • 2. Zrobić ciasto naleśnikowe odstawić na 20 minut.
    Usmażyć na patelni naleśniki.
  • 3. Masa jabłkową posmarować każdy naleśnik złożyć na cztery w chusteczkę.
  • 4. Czekoladę pokruszyć do garnka dodać mleko i rozpuścić
  • 5. Naleśniki ułożyć na talerzu po 2 sztuki i polać dowolnie polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mąka pszenna

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować