Naleśniki z kajmakiem i bananami a'la banoffee

4.49 (169 ocen)

Kto zna słynne ciasto banoffee ten wie, że te naleśniki smakują cudownie. Można podać je dodatkowo z bitą śmietanę. Taki deser wart jest grzechu!

Składniki:



  • 1 szklanka mąki,
    1 szklanka mleka,
    4 łyżki wody,
    1 jajko,
    szczypta soli,
    5-6 bananów,
    12 łyżeczek kajmaku,
    olej do smażenia,
    listki mięty do dekoracji,

Wystaw ocenę:

4.49 (169 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Naleśniki Ciasto

Naleśniki z kajmakiem i bananami a'la banoffee - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski wbijamy jajko, dodajemy szczyptę soli, mąkę, mleko i wodę i miksujemy aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilość oleju i smażymy cienkie naleśniki. Po usmażeniu na każdym naleśniku rozsmarowujemy kajmak i układamy banana. Jeżeli banany są za duże to kroimy je na 2-3 części. Naleśnika zwijamy w rurkę. Naleśniki od razu podajemy. Można dodatkowo podać je z bitą śmietaną, posypane startą czekoladą. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować