Naleśniki szpinakowo - łososiowe z dodatkiem serka kremowego

5 (1 ocen)

  • 30 min

Moi domownicy uwielbiają naleśniki ,wiec robie je z różnymi farszami, a ze szpinakiem i łososiem uwielbiaja.

  • 30 min

Składniki:

  • ciasto naleśnikowe : 180 g .mąki , 2 jajka , szczypta soli, 450 ml mleka,niecałe 2 łyżeczki oleju. Farsz : szpinak mrożony op.op serka kremowego,200 g łososia wedzonego ja miałam sałatkowego.sól,pieprz.,czosnek 2 ząbki.cebulka zielona lub szczypiorek.
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki szpinakowo - łososiowe z dodatkiem serka kremowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto zmiksowacnaa jednolitą mase dodajac olej . Smażyc cieńkie nalesniki. Farsz - szpinak rozmrozic aż wyparuje cała woda,dodac 2 ząbki czosnku przeciśnietego przez praske ,sól ,pieprz do smaku. serek rozmieszac z pokrojona cebulką zieloną.
  • 2. Usmażone naleśniki smarujemy najpierw serkiem nastepnie nakładamy szpinak a na szpinak łososia .Zwijamy w ruloniki i kroimy paski o szerokości 3 cm. Naleśniki można polac sosem jogurtowo - czosnkowym.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować