Pasta z łososia i serka kremowego

5 (199 ocen)

  • 40 min

Pasta z łososia i serka kremowego

  • 40 min

Składniki:

  • 25 dag filetu z łososia bez skóry,
    12 dag serka kremowego w pokojowej temperaturze,
    4 łyżki niesolonego masła w pokojowej temperaturze,
    2 łyżki soku z cytryny,
    sól i pieprz,
    1/4 szklanki posiekanego szczypiorku.
Wystaw ocenę:

5 (199 ocen)

Zobacz również:

Pasty

Pasta z łososia i serka kremowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia włożyć do rondelka, zalać zimną wodą, zagotować i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Przełożyć na talerz i odstawić na 30 minut. Włożyć do miksera. Miksować przez chwilę. Dodać serek, masło, sok z cytryny. Zmiksować na gładką masę. Doprawić solą i pieprzem. Przełożyć do pojemnika i schłodzić. Pastę podawać posypaną szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Boże narodzenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować