Naleśniki szpinakowe z suszonymi pomidorami

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pięknie zielone naleśniki ze szpinakiem oraz twarogiem i suszonymi pomidorami.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 i 1/2 szklanki mleka,
    szklanka mąki,
    jajko,
    200 g mrożonego szpinaku,
    szczypta soli,
    pół łyżeczki proszku do pieczenia,
    olej,
    twarożek biały,
    suszone pomidory
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki szpinakowe z suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szpinak rozmrażamy.
    Do mleka dodajemy jajko oraz szpinak. mieszamy. Następnie dodajemy stopniowo mąkę, proszek do pieczenia i sól. Dokładanie mieszamy za pomocą trzepaczki.
    Patelnię mocno rozgrzewamy.
    Naleśniki smażymy na bardzo niewielkiej ilości oleju.
    Ciasto jest dość gęste, po usmażeniu będzie puszyste i miękkie,
    Smażymy na średnim ogniu z jednej strony przez około półtorej minut i z drugiej około pół minuty.

    Pomidory odsączamy z oleju, kroimy na mniejsze kawałki, nakładamy wraz z twarożkiem na naleśnika.
    Składamy w kopertę lub zwijamy w rulon.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować