Naleśniki ze szpinkiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Łączymy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe.
2.Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy drobno posiekany czosnek. Szklimy. Następnie dodajemy szpinak. Czekamy aż zwiędnie, około 2-3 minuty
3.Szpinak odkładamy do miski. Całe polędwiczki solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Wrzucamy na gorącą paletnie i obsmażamy na złoty kolor.
4.Pieczemy naleśniki ( ja piekłam na płycie teflonowej bez dodatku tłuszczu)
5.Na upieczone naleśniki układamy kolejno szpinak, poledwiczki i suszone pomidory. Całość zwijamy w rulon. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy naleśnika na złoty kolor. Dekorujemy bazylią.
6.SMACZNEGO!! :)
Porady
Szybka i kolorowa przekąska... bądź fajny pomysł na drugie śniadanie.
Komentarze