Naleśniki ze szpinkiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami

4.5 (196 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kolorowo i zdrowo.... I bardzo pożywne

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto na naleśniki:
    300 ml mleka
    200 gram mąki orkiszowej jasnej 
    1 jajko
    szczypta soli

    Farsz:
    300 gram świeżego szpinaku
    3 ząbki czosnku
    8 polędwiczkę z piersi kurczaka
    1 łyżka oliwy z suszonych pomidorów
    12 suszonych pomidorów
    Sól
    Pieprz
    Papryka ostra

    Dodatkowo
    2 łyżka masła
    Świeżą bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki ze szpinkiem, kurczakiem i suszonymi pomidorami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łączymy wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe.
  • 2. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oliwy, dodajemy drobno posiekany czosnek. Szklimy. Następnie dodajemy szpinak. Czekamy aż zwiędnie, około 2-3 minuty
  • 3. Szpinak odkładamy do miski. Całe polędwiczki solimy, pieprzymy i posypujemy papryką. Wrzucamy na gorącą paletnie i obsmażamy na złoty kolor.
  • 4. Pieczemy naleśniki ( ja piekłam na płycie teflonowej bez dodatku tłuszczu)
  • 5. Na upieczone naleśniki układamy kolejno szpinak, poledwiczki i suszone pomidory. Całość zwijamy w rulon. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła i podsmażamy naleśnika na złoty kolor. Dekorujemy bazylią.
  • 6. SMACZNEGO!! :)

Porady

Szybka i kolorowa przekąska... bądź fajny pomysł na drugie śniadanie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bazylia Kurczak Suszone pomidory Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować