Najlepsze ruskie pierogi mojej mamy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki i biały ser przecisnąć przez praskę.
2.Drobno posiekaną cebulę zeszklić na patelni, czosnek drobno pokroić lub przecisnąć przez praskę i dodać do farszu. Całość dobrze wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
3.Mąkę wsypać do miski, dodać jajko i wodę. Wyrabiać ciasto na gładką, elastyczną masę.
4.Na stolnicy posypanej mąką rozwałkować ciasto. Wycinać szklanką okręgi, na każdy z nich nałożyć farsz i formułować pierogi.
5.Pierogi gotować w lekko osolonej wodzie, ok. 2-3 minut od czasu wypłynięcia ich na powierzchnię.
6.Przed podaniem podsmażyć na patelni na złoty kolor. Podawać ze smażoną cebulką lub kwaśną śmietaną.
Komentarze