Najlepsze i najzdrowsze muffinki z cukinią i marchewką

4.47 (186 ocen)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Najlepsze i najzdrowsze muffinki. W ich składzie są m.in. warzywa, owoce i płatki owsiane. Robiłam je już trzy razy co rzadko mi się zdarza :) Idealne do wzięcia ze sobą na drugie śniadanie do szkoły czy do pracy :) Może nie wyglądają ale są naprawdę baaardzo smaczne :)

  • 35 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g cukinii
    100 g obranej marchewki
    120 g obranego jabłka
    2 łyżki rodzynek
    150 g cukru
    2 płaskie łyżeczki sody
    1 łyżeczka cynamonu
    4 łyżki mielonych orzechów włoskich
    4 lekko zaokrąglone łyżki płatków owsianych
    2 duże jajka
    100 ml oleju
    100 ml mleka
    180 g mąki pszennej
Wystaw ocenę:

4.47 (186 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Najlepsze i najzdrowsze muffinki z cukinią i marchewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię i jabłko zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Marchewkę zetrzeć na tarce na małych oczkach. Wszystko przełożyć do miski. Wsypać rodzynki, cukier, sodę, cynamon, orzechy, płatki owsiane, dodać jajka, olej, mleko i mąkę. Wszystko wymieszać łyżką.
  • 2. Nakładać do aluminiowych foremek lub papierowych papilotek ułożonych w metalowej formie do muffinek do 3/4 ich wysokości.
    Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25-28 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować