Nadziewane roladki drobiowe w boczku

5 (181 ocen)

Smaczne i proste.Polecam!

Składniki:

  • 1 podwójny filet z kurczaka
    4 plasterki sera
    kilka kawałków papryki
    kilka plasterków wędzonego boczku
    sól, pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Rolada Dania główne Roladki

Nadziewane roladki drobiowe w boczku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta umyć, osuszyć, podzielić na 4 kotlety, rozbić lekko tłuczkiem . Następnie natrzeć mięso solą i pieprzem. Na płatach mięsa układać plaster sera i paprykę, po czym zwinąć w rolady, można spiąć je wykałaczkami lub szpikulcami do mięs. Podsmażyć na rozgrzanym oleju.
  • 2. Roladki przełożyć do naczynia żaroodpornego, na każdą z nich nałożyć plasterek boczku i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni. Podawać z ziemniakami i surówką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Drób

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować