NADZIANY KURCZAK ZE SZPARAGAMI

0 (0 ocen)

  • 40 min

NIESAMOWITE POŁĄCZENIE, KTÓRE ZACHWYCI WYBREDNE PODNIEBIENIE

  • 40 min

Składniki:

  • KG PIERSI Z KURCZAKA
    1/2 OPAKOWANIA SERA FETY
    20 DAG MROŻONE SZPINAKU
    1 ZĄBEK CZOSNKU
    1 ŁYŻKA ŚMIETANY
    SÓL
    PIEPRZ
    PRZYPRAWA DO KURCZAKA
    OLIWA DO SMAŻENIA
    1/2 KG ŚWIEŻYCH SZPARAGÓW
    10 DAG SEZAMU
    2 ŁYŻKI MASŁĄ
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziany kurczak ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ NA GRUBE PLASTRY OPRÓSZYĆ SOLA, PIEPRZEM I PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA, LEKKO ROZBIĆ
    ODSTAWIĆ NA CHWILĘ W TYM CZASIE PRZYGOTOWAĆ SZPINAK.
    NA PATELNIĘ WLAĆ 2 ŁYŻKI OLIWY WRZUCIĆ ZĄBEK CZOSNKU, LEKKO ZARUMIENIĆ.
    WRZUCIĆ SZPINAK DODAĆ SÓL PIEPRZ, SMAŻYĆ OKOŁO 3-5 MINUT.
    ZESTAWIĆ Z OGNIA DODAĆ ŚMIETANĘ I ZOSTAWIĆ DO PRZESTUDZENIA.
    WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ PIERŚ SMARUJEMY SZPINAKIEM NA TO KŁADZIEMY PO PASKU SERA FETY. ZAWIJAMY ROLADKI I SPINAMY WYKAŁACZKAMI. SMAŻYMY NA OLIWIE DO ZARUMIENIENIA I MIĘKKOŚCI.
    2.SZPARAGI; SZPARAGI GOTUJEMY W WODZIE Z CUKREM DO MIĘKKOŚCI.
    W TYM CZASIE NA PATELNI ROZGRZEWAMY DWIE ŁYŻKI MASŁA WSYPUJEMY SEZAM, SMAŻYMY DO ZARUMIENIENIA. UGOTOWANE SZPARAGI WRZUCAMY DO SEZAMY I SMAŻYMY OK 2 MIN, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.

Porady

DANIE NAJLEPIEJ SMAKUJE PODANE Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI Z KOPERKIEM I SAŁATKĄ ZE ŚWIEŻYCH WARZYW.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować