NIESAMOWITE POŁĄCZENIE, KTÓRE ZACHWYCI WYBREDNE PODNIEBIENIE
40 min
Składniki:
KG PIERSI Z KURCZAKA
1/2 OPAKOWANIA SERA FETY
20 DAG MROŻONE SZPINAKU
1 ZĄBEK CZOSNKU
1 ŁYŻKA ŚMIETANY
SÓL
PIEPRZ
PRZYPRAWA DO KURCZAKA
OLIWA DO SMAŻENIA
1/2 KG ŚWIEŻYCH SZPARAGÓW
10 DAG SEZAMU
2 ŁYŻKI MASŁĄ
Nadziany kurczak ze szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1.PIERŚ Z KURCZAKA POKROIĆ NA GRUBE PLASTRY OPRÓSZYĆ SOLA, PIEPRZEM I PRZYPRAWĄ DO KURCZAKA, LEKKO ROZBIĆ
ODSTAWIĆ NA CHWILĘ W TYM CZASIE PRZYGOTOWAĆ SZPINAK.
NA PATELNIĘ WLAĆ 2 ŁYŻKI OLIWY WRZUCIĆ ZĄBEK CZOSNKU, LEKKO ZARUMIENIĆ.
WRZUCIĆ SZPINAK DODAĆ SÓL PIEPRZ, SMAŻYĆ OKOŁO 3-5 MINUT.
ZESTAWIĆ Z OGNIA DODAĆ ŚMIETANĘ I ZOSTAWIĆ DO PRZESTUDZENIA.
WCZEŚNIEJ PRZYGOTOWANĄ PIERŚ SMARUJEMY SZPINAKIEM NA TO KŁADZIEMY PO PASKU SERA FETY. ZAWIJAMY ROLADKI I SPINAMY WYKAŁACZKAMI. SMAŻYMY NA OLIWIE DO ZARUMIENIENIA I MIĘKKOŚCI.
2.SZPARAGI; SZPARAGI GOTUJEMY W WODZIE Z CUKREM DO MIĘKKOŚCI.
W TYM CZASIE NA PATELNI ROZGRZEWAMY DWIE ŁYŻKI MASŁA WSYPUJEMY SEZAM, SMAŻYMY DO ZARUMIENIENIA. UGOTOWANE SZPARAGI WRZUCAMY DO SEZAMY I SMAŻYMY OK 2 MIN, DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM.
Porady
DANIE NAJLEPIEJ SMAKUJE PODANE Z MŁODYMI ZIEMNIACZKAMI Z KOPERKIEM I SAŁATKĄ ZE ŚWIEŻYCH WARZYW.
Komentarze