Muszle z mięsem mielonym i warzywami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Smaczne, szybkie danie, na obiad i na kolacje z rodziną lub znajomymi. Makaron, mięso i warzywa, serek Camembert to kropka nad i.

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram makaronu typu muszle
    250 gram mięsa mielonego wieprzowego
    150 gram młodej cukinii
    60 gram serka Camembert
    pół papryki
    pół cebuli
    pół pęczka koperku
    2 ząbki czosnku
    1 jajo
    1 łyżka bułki tartej
    1 łyżka czosnku niedźwiedziego
    1 łyżka czubrycy zielonej
    sól i pieprz do smaku
    Dodatkowo :
    naczynie do zapiekania wysmarowane masłem
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Muszle z mięsem mielonym i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muszle 1. Makaron gotuję 10 minut w wodzie z dodatkiem soli i oleju. Przelewam zimną wodą i osączam.Do mięsa mielonego dodaję jajo, bułkę tartą, obraną i pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek, posiekany koperek , sól i pieprz do smaku, czosnek niedźwiedzi. Mieszam.
  • muszle 2. Nakładam farsz w muszle. Układam w naczyniu do zapiekania. Cukinię i paprykę kroję, osypuję solą, pieprzem i czubrycą zieloną, mieszam. Układam między muszle. Kroję serek na małe kawałki, układam na muszkach. Posypuję czosnkiem niedźwiedzim,naczynie nakrywam i piekę 30 minut w temp. 200 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Mięso Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

4.5 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Muszle

To może cię zainteresować