Muszle zapiekane mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę oraz czosnek kroimy w kostkę i razem z mięsem mielonym podsmażamy na patelni. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z odrobiną oleju. Muszle muszą być al dente. Odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Do miski wlewamy rozdrobnione widelcem pomidory z puszki,dodajemy przecier pomidory, cukier. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Powstały sos przelewamy do naczynia żaroodpornego, na wierzchu układamy nadziane muszle, posypujemy pokrojoną w plastry mozzarellą, Muszle wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 C i pieczemy około 25 minut. Po upieczeniu dekorujemy natką pietruszki.
Komentarze