Muszle nadziewane grzybami i kapustą

4.5 (163 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Raz w roku robię -tylko na wigilie pierogi z takim nadzieniem, wiec muszle są szybszą wersją moich ulubionych pierożków:)Zanim zrobiłam fotkę zostało już tylko tyle co na zdjęciu:)

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • kapusta kiszona 50 dkg
    cebula 1 sztuka
    grzyby suszone 5 dkg
    masło 10 dkg
    sól, pieprz - do smaku
    makaron duże muszle 30dkg
    olej 1 łyżka
    bulion grzybowy 1 kostka
Wystaw ocenę:

4.5 (163 ocen)

Zobacz również:

Musy Przystawki

Muszle nadziewane grzybami i kapustą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę pokrój, zalej wodą, gotuj do miękkości (ok.30 minut).
  • 2. Grzyby umyć, moczyć w letniej wodzie ok godzinę, następnie ugotować, odsączyć i pokroić w paseczki.
  • 3. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle razem z grzybami, dodać bulion i połączyć razem z kapustą. Doprawić solą i pieprzem
  • 4. Ugotować makaron w dużej ilości osolonej wody- przepłukać na koniec zimną wodą.
  • 5. Muszle napełnić farszem, i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, posmarowanym olejem. Wstaw do piekarnika na 10-15 minut, nagrzanego do 200 C.

Porady

Można podawać jako przekąska, można też jako danie z filiżanką czerwonego barszczu.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Nadziewane muszle

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Muszle nadziewane sałatką

agazlotko Świetna przekąska na imprezę 50 min

To może cię zainteresować