Muszle nadziewane łososiem i ricottą

4.5 (172 ocen)

  • 40 min

Pyszna i efektowna przystawka na zimno. Makaron muszle nadziany serem ricotta, łososiem wędzonym na gorąco i natką pietruszki zachwyci nawet najbardziej wybredne podniebienie. Smaki doskonale się ze sobą komponują.

  • 40 min

Składniki:

  • -20 sztuk makaronu duże muszle (conchiglioni)
    -150 g łososia wędzonego na gorąco
    -250 g sera ricotta
    -1 pęczek natki pietruszki
    -1 łyżka oliwy z oliwek
    -sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (172 ocen)

Muszle nadziewane łososiem i ricottą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1 1. Makaron gotujemy al dente według przepisu na opakowaniu (ok 12 minut). Ricottę, drobno posiekaną pietruszkę i pokrojonego łososia wrzucamy do miski.
  • 2 2. Farsz doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy oliwę i dokładnie mieszamy.
  • 3 3. Ugotowane muszle hartujemy zimną wodą i odcedzamy. Napełniamy farszem. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Nadziewane muszle

4.5 (173 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Muszle nadziewane sałatką

agazlotko Świetna przekąska na imprezę 50 min

To może cię zainteresować