Muffiny z nadzieniem wiśniowym

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Pyszne i piękne jak z cukierni muffiny z nadzieniem

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • •2 szklanki mąki
    •2/3 szklanki cukru
    •2 łyżeczki proszku do pieczenia
    • 1 łyżeczka cukru wanilinowego
    •1 szklanka mleka
    •80/90g oleju ok.1/3 szklanki
    •2 jajka
    • Dżem wiśniowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Muffinki Słodycze

Muffiny z nadzieniem wiśniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny z nadzieniem wiśniowym/ lepsze niż z cukierni 1. Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy , mleko i olej razem wymieszać wbić jajka. Piec 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu, przełożyć dżem wiśniowy do rękawa cukierniczego. Wbić tylkę od spodu i wycisnąć dżem. Mufinki udekorować śmietana i swoimi ulubionymi dodatkami. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować