Muffiny dyniowe z nadzieniem serowym

5 (168 ocen)

Pyszne , aromatyczne , błyskawiczne w wykonaniu babeczki z dodatkiem dyni , pachnące przyprawami korzennymi, nadziane kremowym serkiem , posypane chrupiąca kruszonką z dodatkiem płatków owsianych

Składniki:

  • Ciasto:
    1 szkl musu z dyni
    1/2 szkl cukru trzcinowego
    1/3 szkl mleka
    1/4 szkl miodu
    2 jajka
    3 łyżki oleju
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody
    1 łyżeczka cynamonu
    szczypta imbiru
    szczypta soli
    szczypta gałki muszkatołowej
    1,5 szkl mąki

    Nadzienie:
    200g serka philadelphia
    1/4 szkl cukru
    1 łyżeczka wanilii

    Kruszonka :
    1/2 szkl mąki
    1/4 szkl płatków owsianych
    1/4 szkl cukru trzcinowego
    4 łyżki masła
Wystaw ocenę:

5 (168 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny dyniowe z nadzieniem serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników zrobić kruszonkę .
  • 2. Nadzienie : do serka dodać cukier i wanilię dokładnie wymieszać
  • 3. Ciasto : do musu z dyni dodać jajka , olej, mleko i miód, cukier krótko zmiksować
  • 4. Do maki dodać proszek do pieczenia , sodę , sól , gałkę , cynamon , imbir,
  • 5. Do suchych składników dodać mokre , szybko wymieszać
  • 6. Papilotki wysmarować olejem , ułożyć w formie na muffiny , łyżką nakładać ciasto do połowy foremek , następnie ser , przykryć reszta ciasta , posypać kruszonką
  • 7. Piec około 30 minut w temp. 180*C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować