Muffinki z parmezanem

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Muffinki z parmezanem to świetna alternatywa dla pieczywa. Można je jeść na ciepło lub na zimno. Mogą być samodzielną przekąską lub posłużyć jako dodatek do jajecznicy albo zupy. Świetne jako drugie śniadanie do pracy.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 300g mąki pszennej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    70g parmezanu w płatkach
    pół łyżeczki soli
    szczypta pieprzu
    łyżeczka ziół prowansalskich suszonych
    1 szkl. mleka
    2 jajka
    5 łyżek oleju słonecznikowego
    1 duża cebula przesmażona na 2 łyżkach oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z parmezanem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski przesiałam mąkę, wsypałam proszek do pieczenia oraz parmezan, który trochę pokruszyłam w rękach, sól, pieprz i zioła. Wszystko wymieszałam. W drugiej misce roztrzepałam jajka, wlałam mleko oraz olej i wymieszałam. Składniki płynne przelałam do sypkich i wymieszałam łyżką. Formę na muffinki wyłożyłam papilotkami i nałożyłam w nie ciasto (do 3/4 wysokości papilotki lub trochę wyżej). Użyłam form silikonowych. Piekłam 20min. w piekarniku w temp. 170 stopni plus termoobieg.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Parmezan Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować