muffinki sernikowe z musem brzoskwiniowym

0 (0 ocen)

  • 45 min

Wilgotne, aromatyczne i niezwykle efektowne babeczki, które zawsze rozchodzą się w parę minut

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    - 2 jajka
    - 1 szklanka cukru (ja dałam brązowy)
    - 3 szklanki maki
    jedna roztopiona margaryna
    -1 łyżka proszku do pieczenia
    -1 cukier waniliowy;
    Masa:
    - wiaderko (500g) serka homogenizowanego waniliowego
    - 2 budynie waniliowe bez cukru
    - 1 cukier waniliowy
    - pół szklanki oleju
    - 2 żółtka
    Mus :
    - 1 puszka brzoskwiń
    - przyprawa korzenna (np. Kamis)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki sernikowe z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki przygotowanie 1. Zaczynamy od przygotowania ciasta. Ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy uzyskamy w miarę jednorodną masę, dodajemy proszek do pieczenia i mąkę i zalewamy rozpuszczonym, lekko przestudzonym tłuszczem. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny.
    Następnie przygotujemy masę serową. W misce dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
    Mus przygotowujemy poprzez zblendowanie odsączonym z syropu brzoskwiń.
    Papilotki wyścielamy dosyć cienko ciastem. Następnie do każdej z nich nakładamy masy serowej zostawiając około 0,5 cm od góry miejsca na mus. Następnie nakładamy mus brzoskwiniowy i posypujemy przyprawą korzenną. Pieczemy 20 minut w temperaturze około 180 stopni.

Porady

babeczki wygodnie robi się w silikonowych papilotkach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Walentynki

Podobne przepisy

To może cię zainteresować