Muffinki sernikowe z musem brzoskwiniowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Zaczynamy od przygotowania ciasta. Ucieramy jajka z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy uzyskamy w miarę jednorodną masę, dodajemy proszek do pieczenia i mąkę i zalewamy rozpuszczonym, lekko przestudzonym tłuszczem. Ciasto powinno mieć konsystencję plasteliny.
Następnie przygotujemy masę serową. W misce dokładnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki.
Mus przygotowujemy poprzez zblendowanie odsączonym z syropu brzoskwiń.
Papilotki wyścielamy dosyć cienko ciastem. Następnie do każdej z nich nakładamy masy serowej zostawiając około 0,5 cm od góry miejsca na mus. Następnie nakładamy mus brzoskwiniowy i posypujemy przyprawą korzenną. Pieczemy 20 minut w temperaturze około 180 stopni.
Porady
babeczki wygodnie robi się w silikonowych papilotkach
Komentarze