Mięciutkie muffinki z dodatkiem białej czekolady.
Tym razem zrobione na maślance, ponieważ zalegała w lodówce.
Szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Idealne do kawy i herbaty.
Muffinki na maślance z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Do miski wbić jajka, dodać maślankę i olej.
Wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Dodać cukier, ponownie wymieszać.
Następnie wsypać mąkę i proszek. Wymieszać do połączenia składników.
Na koniec dodać białą czekoladą posiekaną nożem. Wymieszać wszystko łyżką
.
2.Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.
Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka sztuk borówek, lekko docisnąć.
3.Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30-35 minut.
Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy babeczki są upieczone.
Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Komentarze