Muffinki na maślance z białą czekoladą

5 (1 ocen)

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Mięciutkie muffinki z dodatkiem białej czekolady.
Tym razem zrobione na maślance, ponieważ zalegała w lodówce.
Szybkie w przygotowaniu, bez użycia miksera. Idealne do kawy i herbaty.

  • 40 min
  • Dla 5 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 jajka
    1 szklanka maślanki
    1/2 szklanki oleju
    2/3 szklanki cukru
    2 szklanki mąki pszennej tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 tabliczka białej czekolady

    Dodatkowo:
    borówki
    cukier puder do posypania babeczek
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki na maślance z białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffinki na maślance z białą czekoladą 1. Do miski wbić jajka, dodać maślankę i olej.
    Wymieszać trzepaczką, lub łyżką. Dodać cukier, ponownie wymieszać.
    Następnie wsypać mąkę i proszek. Wymieszać do połączenia składników.
    Na koniec dodać białą czekoladą posiekaną nożem. Wymieszać wszystko łyżką
    .
  • muffinki na maślance z białą czekoladą 2. Tak przygotowane ciasto przełożyć do formy na muffinki wyłożonej papilotkami.
    Na wierzchu każdej babeczki ułożyć po kilka sztuk borówek, lekko docisnąć.
  • muffinki na maślance z białą czekoladą 3. Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, 30-35 minut.
    Najlepiej sprawdzić patyczkiem czy babeczki są upieczone.
    Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować