MOJE MACE LUB TZW. PODPŁOMYKI

  • wyświetlono: 59240 |
  • dodany do książki kucharskiej: 13 |
  • polecenia: 1

smak mojego dzieciństwa

Składniki

2 szklanki mąki
Szczypta soli
OK. 0,5 szklanki gorącej wody

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

MOJE MACE LUB TZW. PODPŁOMYKI

  • Moje Mace lub tzw Podpłomyki1. Wszystkie składniki razem wyrobić tak, jak robimy ciasto na pierogi.
    Gdy ciasto będzie już plastyczne, rwać kawałki i wałkować cienkie placuszki
    Można też rozwłkować ciasto i szklanką wycinać kółka.
    Smażyć na rozgrzanej patelni teflonowej bez tłuszczu

Porady

Pierwsze podpłomyki smażyłam dodając na patelnię kroplę oleju i to błąd, bowiem nie tworzyły się pęcherzyki. Następną porcję smażyłam na suchej i rozgrzanej patelni

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

w_kilka_chwil
 

Komentarze

Podobne przepisy

Podpłomyki z pieczarkami

Dodane przez: MałgorzataS

Podpłomyki z pieczarkami

Szybkie i łatwe w przygotowaniu.

image-1p9g5ej

Dodane przez: Pattka89

Moje guacamole

Moja wersja guacamole jest skierowana...

Paluchy drożdżowe z kminkiem lub makiem lub papryką słodką

Dodane przez: gotowanietoproste

Paluchy drożdżowe z kminkiem lub makiem lub...

W karnawale często szukamy drobnych...

image-0qkmt5p

Dodane przez: Alex M

Moje guacamole

Używałam awokado do past kanapkowych...

Ogórki małosolne

Dodane przez: Magdalena_Z

Ogórki małosolne lub kwaszone

Ten przepis na ogórki małosolne...

rolmopsy

Dodane przez: bella81

Moje rolmopsy.

Mój mąż nie lubi śledzi, ale gdy...