Podpłomyki z dzieciństwa (mace)

0 (0 ocen)

Zostały zrobione w ramach zabawy z Córeczką...ale smak dzieciństwa powrócił... pieczone na blasze z pieca kaflowego... cieplutkie, posmarowane masełkiem... Rewelacja :)

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    sól
    około 1/2-3/4 szklanki gorącej wody
    (masło)
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Podpłomyki Przystawki

Podpłomyki z dzieciństwa (mace) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę wysypać na stolnicę, dodać sól i następnie stopniowo dodawać wodę, aż do uzyskania elastycznego, gładkiego ciasta.
    Następnie ciasto cieniutko rozwałkować i wykrawać kółeczka szklanką, albo tak jak w naszym przypadku foremkami gwiazdki.
    Piec je na rozgrzanej mocno, suchej patelni z obu stron.
    Najlepiej smakują na ciepło, z masłem.
    Na zimno także smaczne jako przegryzka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować