Modra kapusta

  • wyświetlono: 3391 |
  • dodany do książki kucharskiej: 10 |
  • polecenia: 1

Moja babcia jest mistrzynią. Wszyscy uwielbiają jej kuchnię. Ta kapusta jest według jej przepisu. Cudowna.

nadia180
  • 100min

Składniki

- 1 główka modrej kapusty
- 2 cebule
Zalewa:
- ½ litra wody
- 3 łyżki cukru
- 3 łyżki octu

Sposób przygotowania przepisu:

Modra kapusta

  • 1. Kapustę poszatkować i ugotować do miękkości w osolonej wodzie. Odcedzić. Cebulę pokroić w kostkę.
  • 2. Zalewa: Wodę z cukrem zagotować. Dodać ocet. Wymieszać.
  • 3. Do miski wsypać cebulę i zalać gorącą zalewą. Po około 2 minutach dodać kapustę. Przyprawić pieprzem i 3 łyżkami oleju. Smacznego!

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniazdrowie_na_talerzumoj_niedzielny_obiaddania_dla_urodyszkola_babcicebulazalewa z octumodra kapusta

Komentarze

Podobne przepisy

Kapusta słodko-kwaśna

Dodane przez: Marija 1958

Gotowana kapusta słodko-kwaśna

Kapusta w takiej postaci doskonale...

Duszona kapusta kiszona z pieczarkami

Dodane przez: Gosia123

Duszona kapusta kiszona z pieczarkami

Idealna kapusta do mięsa mielonego,...

Gotowana kapusta na obiad

Dodane przez: afrodyta

Gotowana kapusta na obiad

Świetny pomysł na wykorzystanie...

Zasmażana kapusta pekińska

Dodane przez: DanusiaC

ZASMAŻANA KAPUSTA PEKIŃSKA

Kapusta jest delikatna. Smakiem...

Młoda kapusta słodko-kwaśna

Dodane przez: Kloruś

Młoda kapusta słodko-kwaśna

Młoda kapusta to jedno z warzyw,...

Gotowana kapusta

Dodane przez: Marta Ryżek-Kalkowska

Gotowana młoda kapusta z koperkiem

Najlepiej smakuje taka kapusta...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE