Młoda kapustka ze szpinakiem i pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Nareszcie jest sezon na młode warzywa, dla mnie kapustka jest ich królową, można z niej wyczarować setki pysznych potraw. Dzisiaj zagościła na stole w towarzystwie szpinaku i pieczarek.

  • 30 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 wczesna kapusta
    1/2 paczki szpinaku baby
    250 g małych pieczarek + 1 średnia cebula
    masło do smażenia pieczarek + kilka łyżek słodkiej śmietanki
    posiekany koperek
    zasmażka na maśle z płaskiej łyżki mąki
    sól, pieprz świeżo mielony, łyżeczka soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Młoda kapustka ze szpinakiem i pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustkę pokroić, chwilę wygnieść z dodatkiem soli aby zmniejszyć jej objętość, wlać 1/2 szklanki wody i wstawić do gotowania.
    Pieczarki jeśli małe pokroić na ćwiartki, lub większe w talarki, przesmażyć na maśle w raz z pokrojoną cebulą, dodając porcjami śmietankę.
    Do miękkiej już kapusty dodać pieczarki, listki szpinaku i posiekany koperek, zrobić zasmażkę i całość zagęścić.
    Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Młoda kapusta Nowalijki Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować