Młoda kapusta słodko - kwaśna

4.5 (181 ocen)

w sezonie zawsze ją przygotowuję

Składniki:

  • 2 główki młodej kapusty
    sól do smaku
    5 łyżek cukru
    4 łyżki octu
    2 łyżki smalcu ze skwarkami
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Młoda kapusta słodko - kwaśna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę oczyścić z zewnętrznych liści. Resztę poszatkować. Przełożyć do garnka, zalać wodą, posypać solą i zagotować. Pogotować 3 - 5 minut. Odcedzić. Następnie do kapusty dodać smalec ze skwarkami, cukier i ocet. Dobrze razem wszystko wymieszać. Podawać na gorąco. Najlepiej do mięsa.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować