Mizeria w oleju

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Szybkie i proste przetwory na jesień i zimę.

  • 1 godz. 30 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • ogórki 4kg
    cebula 1 kg
    marchew 0,5 kg
    czosnek 200g
    woda 3,5 l
    ocet 0,5 l
    1 szklanka oleju
    cukier 1 szklanka
    Ziele angielskie
    liście laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory z ogórków

Mizeria w oleju - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić, na chwilę przed gotowaniem posolić.
  • 2. Z wody, octu, cukru, oleju, ziela i liści laurowych przygotować zalewę. Na wrzącą wrzucić pokrojone warzywa i gotować chwilę, by ogórki były chrupiące.
  • 3. Gorące wkładać do słoików, zakręcić i odłożyć denkiem do dołu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Do spiżarni

Podobne przepisy

To może cię zainteresować