Mizeria

5 (181 ocen)

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Klasyka polskiej kuchni.

  • 30 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g ogórków gruntowych
    pęczek szczypiorku
    pęczek koperku
    1 pełna łyżka majonezu
    200 g śmietany 12%
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Surówki Mizeria

Mizeria - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Mizeria 1. Ogórki obieramy, kroimy w talarki, oprószamy solą i odstawiamy na kwadrans. Przekładamy na sitko, płuczemy, osączamy z wody.
    Koperek i szczypior siekamy.
    Ogórki, koperek i szczypior przekładamy do miski, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować