Mizeria

  • wyświetlono: 926 |
  • dodany do książki kucharskiej: 0 |
  • polecenia: 1

Klasyka polskiej kuchni.

Gregorhspeed
  • 6 porcje
  • 30min
  • Łatwy

Składniki

500 g ogórków gruntowych
pęczek szczypiorku
pęczek koperku
1 pełna łyżka majonezu
200 g śmietany 12%
sól, pieprz

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Mizeria

  • Mizeria1. Ogórki obieramy, kroimy w talarki, oprószamy solą i odstawiamy na kwadrans. Przekładamy na sitko, płuczemy, osączamy z wody.
    Koperek i szczypior siekamy.
    Ogórki, koperek i szczypior przekładamy do miski, dodajemy majonez i śmietanę. Składniki łączymy, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

Ogórkiogórekmizeriaogórki gruntoweogórek gruntowysurówka z ogórków
 

Komentarze

Podobne przepisy

Wiosenna mizeria

Dodane przez: takasobiekuchareczka

Wiosenna mizeria

Tradycyjna mizeria wzbogacona o...

Mizeria z ogórków z koperkiem

Dodane przez: kuchenny świat

Mizeria z ogórków z koperkiem

Zapraszam na mizerię z ogórków...

Mizeria z cukinii z koperkiem

Dodane przez: malesia3

Mizeria z cukinii z koperkiem

Pyszny dodatek do obiadu .

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Dodane przez: Beata12

Mizeria z ogórków i rzodkiewki

Nie mogłam się zdecydować czy rzodkiewki...

Mizeria z pora

Dodane przez: Izabela27

Surówka z pora ze śmietaną

Pyszną, chrupiąca surówka, która...

coś innego niż mizeria

Dodane przez: Barbequ

Ogórki kiszone w śmietanie

Pyszne i nieco inne od popularnej...