MIODOWNIK Z WIŚNIAMI

4.5 (162 ocen)

  • 60 min

JEDNO Z MOICH ULUBIONYCH CIAST

  • 60 min

Składniki:

  • CIASTO:
    90 DKG MĄKI
    8 ŁYŻEK MIODU
    1,5 SZKL CUKRU
    4 ŻÓŁTKA
    3/4 KOSTKI MARGARYNY
    1,5 ŁYŻECZKI SODY
    3/4 SZKL ŚMIETANY
    KREM BUDYNIOWY:
    0,7L MLEKA
    2 BUDYNIE WANILIOWE
    5 ŁYŻEK CUKRU
    1 KOSTKA MARGARYNY LUB MASŁĄ
    MASA WIŚNIOWA:
    MAŁY SŁOIK DŻEMU WISNIOWEGO
    2 GALARETKI WIŚNIOWE
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Miodownik Desery

Miodownik z wiśniami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. SKŁADNIKI CIASTA ZAGNIEŚĆ NA GŁADKĄ MASĘ. PODZIELIĆ NA 4 CZĘŚCI I UPIEC PLACKI NA ZŁOTY KOLOR W TEMPERATURZE 180C. WYMIARY BLACHY TO 40CMx25CM.
  • 2. Z PODANEJ ILOŚCI MLEKA I CUKRU UGOTOWAĆ BUDYNIE. DO GORĄCEJ MASY DODAĆ POKROJONĄ W KOSTKĘ MARGARYNĘ I DOKŁADNIE WYMIESZAĆ.LEKKO PRZESTUDZIĆ.
  • 3. GALARETKI ROZPUŚCIĆ W 3/4 LITRA WRZĄCEJ WODY. GDY ZACZNĄ TĘŻEĆ WYMIESZAĆ Z DŻEMEM.
  • 4. PRZEŁOŻYĆ CIASTO. PIERWSZY PLACEK POSMAROWAĆ LETNIM BUDYNIEM, DRUGI STĘŻAŁĄ MASĄ WIŚNIOWĄ I TRZECI BUDYNIEM.

Porady

NAJLEPIEJ SMAKUJE NA DRUGI DZIEŃ

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Wiśnie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować