Mintaj zapiekany z majonezem, cebulą i serem

4.48 (186 ocen)

  • 45 min

Delikatna rybka w towarzystwie majonezu, cebuli i sera, pyszna!

  • 45 min

Składniki:

  • 6 filetów z mintaja
    2 cebule
    pół szklanki sera żóltego
    2 jajka
    majonez
    mąka
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.48 (186 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj zapiekany z majonezem, cebulą i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryby płukamy, odsączamy, przyprawiamy solą i pieprzem.
    Filety maczamy w roztrzepanym jajku, następnie w mące, smażymy.
    Cebulę kroimy w plasterki, przysmażamy na oleju na złoto.
    Na blaszkę wyłożoną folią aluminiową układamy usmażone ryby.
    Smarujemy majonezem, nakładamy cebulę i posypujemy startym serem.
    Zapiekamy ok 15 min w 180st.

Porady

mintaj, ryba, ser, cebula, majonez

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować