Mintaj zapiekany z porem i mozarellą

4.49 (188 ocen)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Filet z mintaja zapieczony pod pierzynką z pora i mozarelli. Smaczne i lekkie danie. Polecam :)

  • 30 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 gram filetu z mintaja
    1 por (zielona część)
    1 kula sera mozarella
    1 łyżeczka pieprzu cytrynowego
    1/2 cytryny
    3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

4.49 (188 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Mintaj zapiekany z porem i mozarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym, a następnie natrzeć ją z obu stron pieprzem. Ułożyć w naczyniu do zapiekania, skropić sokiem z cytryny.

    Pora dokładnie oczyścić i pokroić w półplasterki. Na patelni rozgrzać oliwę z suszonych pomidorów, wrzucić pora i smażyć, aż się zeszkli. Wyłożyć pora na rybę. Na wierzchu ułożyć plastry mozarelli.

    Wstawić danie do nagrzanego piekarnika i piec około 17 minut w temperaturze 180 stopni z termoobiegiem.

    Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mintaj Por Ryby

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować