Filet z kurczaka zapiekany z cebulą, serem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Filet z kurczaka myjemy (nie rozbijamy), posypujemy vegetą i pieprzem. Kładziemy cebulę pokrojoną w talarki, na to ser i smarujemy wierzch majonezem. Pieczemy pod przykryciem ok 30-40 minut. Na ostatnie 10 minut zdejmujemy przykrycie i zmniejszamy temperaturę.
Pieczarki:
pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle z pokrojoną cebulką. Doprawiamy.
Ryż:
Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki i cebulę oczyszczamy i kroimy w talarki. Podsmażamy wszystko na odrobinie masła lub oleju. Przyprawiamy. Gdy warzywa będą miękkie łączymy i mieszamy je z ryżem.
Komentarze