Filet z kurczaka zapiekany z cebulą, serem i majonezem

4.47 (192 ocen)

  • 50 min

Danie podałam z ryżem z warzywami i smażonymi pieczarkami. Smaki idealnie się komponują.

  • 50 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    kilka plastrów sera
    kilka łyżek majonezu
    cebula
    vegeta,pieprz

    Pieczarki:
    30 dag pieczarek
    cebula
    vegeta, pieprz, magi

    Ryż:
    dwie saszetki ryżu jaśminowego
    jedna marchewka i pietruszka
    kawałek selera
    kilka pieczarek
    vegeta,pieprz,przyprawa do kurczaka , curry, magi
Wystaw ocenę:

4.47 (192 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Filet z kurczaka zapiekany z cebulą, serem i majonezem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z kurczaka myjemy (nie rozbijamy), posypujemy vegetą i pieprzem. Kładziemy cebulę pokrojoną w talarki, na to ser i smarujemy wierzch majonezem. Pieczemy pod przykryciem ok 30-40 minut. Na ostatnie 10 minut zdejmujemy przykrycie i zmniejszamy temperaturę.

    Pieczarki:
    pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki. Podsmażamy na maśle z pokrojoną cebulką. Doprawiamy.

    Ryż:
    Ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Pieczarki i cebulę oczyszczamy i kroimy w talarki. Podsmażamy wszystko na odrobinie masła lub oleju. Przyprawiamy. Gdy warzywa będą miękkie łączymy i mieszamy je z ryżem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować