Polecam torciki z herbatników , fajne do popołudniowej kawki i nie tylko.
Torciki z pysznym nadzieniem oraz bitą śmietaną i owocami.
Zasmakują jak dzieciom tak i dorosłym domownikom.
Mini torciki z herbatników - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Żółtka oddzielam od białek, żółtka ucieram z cukrem na puszystą masę dodając serek mascarpone.
Ucieram aż powstanie gładki, jednolity krem.
Krem dzielę na dwie części.
Porzeczki czerwone miksuję z cukrem na mus.
Do jednej części kremu dodaje zmiksowane z cukrem czerwone porzeczki.
Kremem z musem porzeczkowym przekładam kruche herbatniki jeden na drugi.
Wierzch obkładam kremem bez musu dodając trochę kremu z musem i lekko mieszam aby powstały delikatne fale.
Ozdabiam porzeczkami czarnymi i czerwonymi oraz bitą śmietaną i bezikami.
Torciki wkładam na co najmniej 2 - 3 godziny do lodówki, ciasteczka wtedy zmiękną i torciki są smaczne i mięciutkie.
Smacznego.
Komentarze