Minestrone by Monika

0 (0 ocen)

Moja pierwsza taka zupa i jestem nią zachwycona i częściej będę ją robić...

Składniki:

  • 1 szklanka fasoli białej
    1 liść laurowy
    1 pomidor
    1 litr rosołu
    1 cebula
    2 łodygi selera naciowego
    1 duża marchewka
    1 młoda cukinia
    3 liście kapusty włoskiej
    2 ząbki czosnku
    2 łyżki oleju
    Pomidory w puszce
    Sól,pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Minestrone by monika - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-21p3mbo 1. Fasolę zalać wodą w takiej ilości aby poziom sięgał jakieś 5 cm nad fasolę i zostawić na noc. Kolejnego dnia przełożyć fasolę do dużego garnka, zalać 2 litrami wody, dodać przekrojonego na pół pomidora i liść laurowy. Gotować do miękkości fasoli, następnie wyjąć pomidora i liść.
  • image-22c5hip 2. W między czasie gdy fasola się gotuje pokroić w małą kostkę warzywa. Na patelni rozgrzać olej i wrzucić cebulę, marchewkę i seler. Zeszklić. Dodać cukinię i smażyć do miękkości. Na około 2 minuty przed końcem smażenia dodać straty czosnek.
  • image-26apkxh 3. Do ugotowanej fasoli wlać rosół i zagotować. Następnie dodać usmażone warzywa i także zagotować. Umyta i suchą kapustę pokroić w cienkie paseczki i dodać do zupy. Gotować jakieś 5 minut i dodać pomidory z puszki ( ja użyłam krojonych). Zagotować, doprawić do smaku i gotowe. Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować