Migdałowe tiramisu z bitą śmietaną

4.5 (196 ocen)

  • 2 godz.

Bezalkoholowe tiramisu, o intensywnym smaku migdałów wzbogacone bitą śmietaną. Niebiański smak.

  • 2 godz.

Składniki:

  • -750 g serka mascarpone
    -500 g podłużnych biszkoptów
    -4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
    -300 ml śmietany 30%
    -200 ml wody
    -20 g zmielonych migdałów
    -aromat migdałowy
    -opakowanie cukru wanilinowego
    -szklanka cukru
    -2 żółtka
    -kakao do posypania ciasta
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Migdałowe tiramisu z bitą śmietaną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Żółtka ucieramy z cukrem. Dodajemy do serka mascarpone wymieszanego z migdałami i aromatem migdałowym. Dokładnie miksujemy.
  • 2. Przygotowujemy i studzimy kawę. Nasączamy nią biszkopty (zanurzając je kolejno w kawie) i kładziemy na blaszce 24x36 cm. Wylewamy na nie powstałą masę i przykrywamy pozostałymi biszkoptami.
  • 3. Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem wanilinowym. Wylewamy ostrożnie na ciasto. Następnie całość posypujemy kakao. Wkładamy na około 1,5 h do lodówki. (Jeżeli nam się nie spieszy najlepiej jak postoi tam całą noc)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować