Mięso TĘCZA

4.49 (170 ocen)

  • 20 min

Mięso jest tak smaczne, że zajada się nim cała rodzina. Doskonale nadaje się zarówno na "zwykły" obiad, jak również jako danie gorące na większej rodzinnej uroczystości

  • 20 min

Składniki:

  • 3 filety drobiowe, 20 dkg pieczarek, 1 cebula, 1 ząbek czosnku, 6 łyżek majonezu, olej, Pieprz, sól
    2 duże marchewki, Pęczek pietruszki
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dania mięsne

Mięso tęcza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety podzielić na dwie części, rozbić jak na kotlety i posypać solą i pieprzem.
  • 2. Pieczarki pokroić na plasterki i usmażyć
  • 3. Marchewkę opłukać, obrać i zetrzeć na tarce (na grubych oczkach).
  • 4. Cebulę i czosnek obrać i drobno posiekać.
  • 5. Brytfankę natłuścić olejem, posypać czosnkiem i cebulą, na tym z kolei ułożyć plastry mięsa.
  • 6. Na mięso nałożyć pieczarki i marchewkę oraz po łyżce majonezu na każdą porcję.
  • 7. Piec w temperaturze 160° od 40 do 50 minut. Pietruszkę opłukać, osuszyć i pokroić drobno.
  • 8. Upieczone mięso posypać zieloną pietruszką, podawać na gorąco z makaronem, ryżem, kaszą lub ziemniakami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Na ciepło

Podobne przepisy

To może cię zainteresować