Mięsne rosołowe pierożki z suszonym koperkiem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Polecam pierożki z mięsnym farszem-aromatycznym bo mięso pochodzi z rosołu:) Podałam je nico inaczej niz zwykle, bo z suszonym koperkiem:)

  • 45 min

Składniki:

  • Ciasto:
    3 szklanki mąki
    1 jajko
    1 łyżka oliwy
    sól
    około 1 szklanka gorącej wody

    Farsz mięsny:
    mięso ugotowane w rosole-około 3 udka
    i kawałek mięsa z piersi kurczaka
    1 cebula
    tłuszcz do smażenia
    sól himalajska
    pieprz świezo zmielony
    około 50 ml rosołu (bulionu do farszu
    1 łyzeczka suszonego koperku.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pierogi Dania główne

Mięsne rosołowe pierożki z suszonym koperkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto na pierogi zagniatam aż będzie elastyczne.
    2.Cebule kroje w kostkę i podsmażam na rumiano.
    3. Mięso z piersi kurczaka kroję na drobniejsze kawałki a mięso z udka obieram z kości. Dodaję podsmazoną cebulę.Następnie wszystko mielę w blenderze(lub w maszynce).W trakcie mielenia dodaję bulion by farsz nie był za suchy .
    Przyprawiam do smaku.
    4. Ciasto rozwałkowuję na grubość około 3 mm a następnie wykrajam szklanką kółeczka, z których formuje pierogi wkładając do wnętrza mięsny farsz .
    . Zlepiam i gotujem w osolonej wodzie około 3 -4 minuty.
    Odcedzam. Przed podaniem posypuje obficie suszonym koperkiem , smacznego

Porady

do farszu można tez dodać warzywa gotowane w rosole.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso Udka z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować